Opening media image

Voor Woonbron zoeken wij een

lid raad van bestuur

Rotterdam, Nederland

De functie

Wij zoeken een enthousiaste en maatschappelijk betrokken leider met passie voor de volkshuisvesting. Je wilt daarin echt iets betekenen. Je raakt geïnspireerd door onze missie voor ‘Thuis in de Wijk’.

Jij inspireert ons door een sfeer van samenwerking en innovatie te creëren, zonder ego, maar met een vleugje humor. Je bent een vernieuwende strateeg die ons uitdaagt om onze diensten en processen voortdurend te verbeteren en die onze bewoners altijd op de eerste plaats zet. En die daarbij vooropgaat.

Samen met je collega-bestuurder zet jij onze missie op de kaart, zowel intern als extern. En geef je richting aan de toekomst van Woonbron. Kom bij ons en breng je passie tot leven!

 

Picture
50000

woningen

4000

vastgoedeenheden

600

medewerkers

Over Woonbron

We zijn een grote woningcorporatie met bijna 50.000 woningen en ander vastgoed in Rotterdam, Nissewaard, Delft, Dordrecht en Zuidplas. Met ongeveer 600 medewerkers zorgen wij voor goed en betaalbaar wonen voor mensen met een minder dikke portemonnee.

Dat is belangrijk werk, want een fijn huis is een basisbehoefte voor iedereen. Het is een plek waar je jezelf kunt zijn, je kunt ontspannen en tijd doorbrengt met de mensen die het belangrijkst voor je zijn.

Onze woningen en gebouwen moeten netjes, schoon en veilig zijn en we investeren dan ook veel in verbetering, onderhoud en duurzaamheid. We zijn zakelijk en daadkrachtig als het moet, bijvoorbeeld als er sprake is van overlast of misbruik.

Maar bovenal doen we ons werk met een groot hart voor de mensen die bij ons wonen. We vinden het belangrijk om 'thuis in de wijk' te zijn; goed zichtbaar voor onze huurders die we altijd deskundig en zo persoonlijk mogelijk helpen.

Onze opgaven

Ons motto, ‘Thuis in de wijk’, zullen wij de komende jaren met nog meer deskundigheid en betrokkenheid in de praktijk brengen. Dat betekent voor ons ook dat onze klanten goed geholpen worden door onze medewerkers. Ook daarin blijven we volop investeren, bij alle afdelingen van onze organisatie.

Picture

Jouw profiel

Passie voor onze maatschappelijke functie en voor onze huurders

Je hoeft niet binnen de corporatiesector werkzaam te zijn, maar je bent wel maatschappelijk betrokken. Dat blijkt bijvoorbeeld uit je loopbaan of je nevenfuncties. En je voelt je aangesproken door onze missie en onze ambities om onze huurders een thuis in de wijk te geven.

Strategisch leiderschap

Je beschikt over ervaring in een directie- of eindverantwoordelijk functie.

Je bent analytisch sterk en weet complexe sociaal-maatschappelijke en technologische ontwikkelingen te duiden, te vertalen naar ons werkveld en op grond daarvan strategische keuzes te maken.

Bedrijfsvoering en organisatieontwikkeling

Je hebt een bedrijfskundige achtergrond, zoals bijvoorbeeld een MBA. Je bent organisatiekundig sterk. Je hebt visie op de inrichting van een flexibele en wendbare organisatie waarin regie en samenwerking uitgangspunten zijn. Je hebt aantoonbaar ervaring met procesoptimalisatie. Ten slotte heb je visie op de digitalisering van organisaties.

Samenwerken en verbinden

Matrixsturing is een belangrijk onderdeel in ons sturingsmodel. Dat betekent dat je stuurt op horizontale en verticale samenwerking. Je hebt daar ervaring in. Rolvastheid en het bewaken van duidelijkheid in verwachtingen maakt daar een belangrijk onderdeel van uit. Jij neem dat van nature mee.

Ook met onze externe relaties en partners werken wij steeds intensiever samen. Thema’s als netwerkorganisatie, ketensamenwerking en regievoering zijn bij jou bekend. Je weet Woonbron vanuit jouw portefeuilles daarin te vertegenwoordigen. Je stimuleert de meerwaarde van samenwerking met onze huurdersvertegenwoordiging en onze medezeggenschap.

En, last but not least, je weet in verbinding te blijven met je collega-bestuurder. Ook als je het inhoudelijk niet met elkaar eens bent. Stevige discussie ga je niet uit de weg, maar ‘zolang je er mee kunt leven’ geef je elkaar de ruimte in de eigen portefeuille en steun je elkaar in de eenheid van beleid.

Leiderschap

Wij werken vanuit onze kernwaarden; persoonlijk, verbindend en toegewijd. Dat is wat jij in jouw leiderschap laat zien. Wij zijn een inclusieve organisatie die werkt voor huurders met een grote mate van diversiteit. Inclusie is voor jou een belangrijke waarde.‘Thuis in de wijk’ betekent dat je ook als RvB-lid weet wat er speelt.

Je kent de wijken en de specifieke aandachtspunten voor onze huurders en daar haal jij voor een belangrijk deel je inspiratie uit. Maar je geeft anderzijds veel ruimte aan je directeuren en managers die daar verantwoordelijk voor zijn. Je kunt goed delegeren. Je bent voor hun klankbord en soms ook bron van inspiratie als het ingewikkeld wordt. Je stuurt op ontwikkeling en gaat uit van mogelijkheden bij mensen. Je bent betrokken maar zakelijk en besluitvaardig als het gaat om resultaten.

Focus, zaken oppakken, afmaken en borgen en mensen aanspreken op hun verantwoordelijkheid daarin. Staan voor je standpunt. Steeds met toewijding aan het belang voor onze huurders en vanuit betrokkenheid bij onze medewerkers.

Governance

Je neemt samen met je RvC-collega deel aan de vergaderingen van de RvC en aan alle RvC-commissies. Je begrijpt de governance rollen en zorgt dat de RvC vanuit jouw portefeuilles over goede informatie beschikt. Je hebt daarom bij voorkeur ervaring met een RvC of RvT.

Samen de schouders eronder

  • ‘Ik werk al enige tijd met veel passie en plezier bij Woonbron. Eerst als directeur in Delfshaven. In 2013 werd ik lid van de RvB en in 2018 voorzitter RvB. Mijn hart ligt bij de volkshuisvesting. Echt iets voor onze bewoners kunnen betekenen, dat drijft mij. Ik kijk er naar uit om dat straks met jou te doen.

    Wat hoop ik dat je brengt? Een warm hart voor onze maatschappelijke opgaven en voor onze klanten. Daarin echt iets willen betekenen en elkaar daarin bekrachtigen.

    En geloof in de kracht van tegenkracht. Niet alleen in de samenwerking met mij, maar dat ook in de organisatie willen borgen. Dat betekent dat we het niet altijd eens hoeven te zijn met elkaar. Maar dat het daarbij altijd gaat om waar we als Woonbron voor staan.

    En dat we elkaar daarin altijd weer weten te vinden. Liefst ook met een vleugje humor. Samen de schouders eronder, nog meer thuis in de wijk. Daar kijk ik naar uit!’ Richard Sitton, voorzitter RvB

Richard Sitton, voorzitter RvB

Picture

Wat bieden wij?

De Woonbron biedt je een uitdagende werkomgeving bij een betrokken woningcorporatie die een belangrijke inbreng heeft in de samenleving in ons werkgebied.

Het jaarsalaris is conform de WNT-norm klasse H voor woningcorporaties. De benoeming is voor een periode van vier jaar en kan eenmalig met nogmaals vier jaar worden verlengd.

Procedure

De RvC van Woonbron laat zich in deze procedure ondersteunen door executive search bureau Colourful People. Voor meer informatie over Woonbron, de functie of de procedure kun je contact opnemen met Rick Verhoeven, senior partner bij Colourful People (06 2670 6757).

Je kunt je interesse kenbaar maken door een motivatiebrief en CV (PDF) uiterlijk 4 augustus 21 juli in te sturen via de website van Colourful People. Vanzelfsprekend is een vertrouwelijke behandeling van je gegevens gewaarborgd.

De gesprekken

  • De gesprekken met de selectiecommissie van de RvC staan gepland op woensdag 30 augustus, tussen 17.30 – 21.00 uur;
  • Het gesprek met de adviescommissie staat gepland op donderdag 31 augustus, tussen 17.00 – 18.30 uur
  • Het afsluitende gesprek met de voltallige RvC staat gepland op dinsdag 5 september, tussen 17.00 – 18.00 uur.
Picture

De ideale kandidaat

Betrokken leider

Wij zoeken een enthousiaste en maatschappelijk betrokken leider met passie voor de volkshuisvesting. Je wilt daarin echt iets betekenen.

Inspirator

Je raakt geïnspireerd door onze missie voor ‘Thuis in de Wijk’. Jij inspireert ons door een sfeer van samenwerking en innovatie te creëren, zonder ego, maar met een vleugje humor.

Vernieuwende strateeg

Je bent een vernieuwende strateeg die ons uitdaagt om onze diensten en processen voortdurend te verbeteren en die onze bewoners altijd op de eerste plaats zet. En die daarbij vooropgaat.

Geeft richting

Samen met je collega-bestuurder zet jij onze missie op de kaart, zowel intern als extern. En geef je richting aan de toekomst van Woonbron. Kom bij ons en breng je passie tot leven!

Geïnteresseerd?

Klik op de "Solliciteer hier" knop om te solliciteren

Solliciteer hier