Opening media image

Timmers Food Creations

Sales/Account Manager - Flavours & Ingredients

Deventer, Nederland

Jouw uitdaging

Flavours & Ingredients

Ter versterking van het team zoeken wij een gedreven relatiebouwer die samen met klanten nieuwe innovatieve concepten gaat ontwikkelen.

Timmers Food Creations BV is specialist op het gebied van (natuurlijke) aroma’s en bouwstenen voor een subtiele smaak in zowel hartige als zoete voedingsmiddelen. Ook omvat het productenpakket diverse ingrediënten voor de industriële markt, waarbij de producten onder meer worden toegepast in zoetwaren, bakkerijgrondstoffen, soepen, sauzen, specerijen en zuivel/ijsproducten. Het bedrijf kenmerkt zich door slagvaardigheid, flexibiliteit en haar informele karakter en stimulerende werkomgeving.

Picture
Picture

Jouw verantwoordelijkheden

Verantwoordelijk voor het opbouwen en verdiepen van een hechte samenwerkingsrelatie met zowel klanten als toeleverende (internationale) partners teneinde de omzet te verhogen.

Acquisitie van nieuwe accounts en op- en uitbouwen van lange termijn relaties met bestaande en nieuwe klanten.

Onderhandelen over prijzen en condities, alsmede afsluiten van contracten.

Signaleren van trends en kansen in de voedingsmiddelenmarkt en adequaat reageren op marktontwikkelingen.

Organiseren van activiteiten (klantcontacten) ter promotie van de producten van Timmers Food Creations, mogelijk in de eigen proefkeuken.

Bieden van alternatieve innovatieve producten voor bestaande producten/ingrediënten die waarde toevoegen voor klanten.

Intensief samenwerken met het Timmers Food Creations team en klanten (R&D, Inkoop en Productie).

Vertalen van (technologische) ontwikkelingen naar nieuwe mogelijkheden voor productontwikkeling.

Rapporteren aan de directeur/eigenaar.

Enkele Collega's

Jeroen Timmers

Directeur

Voel je je thuis in een kleinere, maar uitdagende en groeiende internationale organisatie, dan hebben wij een mooie functie voor een enthousiaste ondernemer met technologische bagage.

Arco Schoenmaker

Product Developer

We zijn een kleine familie met een gezamenlijk doel om mooie producten in de levensmiddelenindustrie te verkopen. Dit doen we met elkaar. Op een heel ontspannen en collegiale manier.

Wij zoeken

Toegankelijke persoonlijkheid met energie, pioniersgeest en drive

  • Afgeronde HBO of academische studie in de richting Levensmiddelentechnologie, Food Science, Food & Marketing, Food Innovation of vergelijkbaar.
  • Commerciële werkervaring, waarbij ervaring in de food branche een vereiste is.
  • Gewend om klantvragen te vertalen naar concrete productontwikkelingsvraagstukken.
  • Passie voor de internationale food branche, marktontwikkelingen en consumententrends.
  • In staat om zowel zelfstandig als in een team goed te kunnen functioneren.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden en goede beheersing van de Engelse en Duitse taal.
  • Ondernemend, empathisch, resultaat- en klantgericht, overtuigingskracht, pro-actief, doortastend, flexibel en een team player.
Picture

Wij bieden

Standplaats Deventer met de mogelijkheid om vanuit huis te werken.

Timmers Food Creations biedt een informele, professionele en innovatieve werkomgeving, waarbij food professionals de ruimte krijgen om zelfstandig business te ontwikkelen.

Het bedrijf doet aktief mee met de ontwikkeling van nieuwe produkten, die inspelen op aktuele markttrends, zoals bijvoorbeeld vegan, halal en vleesvervanging. Het bedrijf wil haar klanten bij staan met de nieuwste ingredienten en smaakbeleving, zodat zij zich kunnen onderscheiden van de concurrentie. 

Een persoonlijke benadering en deskundig advies kenmerken de cultuur. De arbeidsvoorwaarden zijn goed en afgestemd op de zwaarte van de functie.

Picture

Timmers Food Creations BV

Timmers Food Creations BV, gevestigd in Deventer, is een jong, innovatief en groeiend bedrijf en internationale partner voor de voedingsmiddelenindustrie. Timmers Food Creations focust zich op het aanbieden van een uitgebreid pakket aan smaakstoffen en aanvullende ingrediënten. Met een eigen proefkeuken/apparatuur en gespecialiseerde medewerkers is Timmers Food Creations door eigen onderzoek en ontwikkeling in staat om per applicatie de gewenste smaak af te stemmen en snel tot een klantgerichte oplossing te komen.  

Picture
Picture

Neem contact op

We horen graag van je.

Jeroen Timmers

Jeroen Timmers

06-53644409

jeroen.timmers@timmersfoodcreations.nl