Opening media image

Ropeblock

Senior Buyer

Oldenzaal, Nederland

Jouw uitdaging

Als Senior Buyer bij Ropeblock krijg je een verantwoordelijke functie, waarbij  je actief bijdraagt aan het verder professionaliseren en standaardiseren van het inkoopproces binnen deze unieke organisatie. In deze positie ben jij de specialist op het gebied van technische handelsartikelen. Met een heldere visie en focus formuleer je een concreet inkoopplan gericht op continuïteit in de toestroom van materialen en halffabricaten.

Afdeling Supply Chain

De functie van Senior Buyer valt onder de Supply Chain afdeling. Deze afdeling verzorgt de gehele externe ketenplanning voor de productie en bewerking van de halffabricaten. Ropeblock begeeft zich in een dynamische wereld, waarin ze de kennis over materialen, bewerkingen, maakbaarheid en logistiek bundelen en binnen de diversiteit aan belangen de juiste keuzes moeten maken om afspraken na te komen. 

Samen met de afdelingen Commercie, Engineering en Kwaliteit werken we aan klanttevredenheid en productontwikkeling. Bij de Supply Chain afdeling komen alle procedures en systemen voor een goede planning, orderverwerking en inkoop samen. Zij sturen het gehele voortbrengingsproces aan vanuit hun verantwoordelijkheid de afspraken met onze klanten over levertijd, productkwaliteit en kostprijs waar te kunnen maken.

Picture

Collega`s

Marcel Stobbe

Supply Chain Manager

“Kom jij ons team versterken om de uitdaging aan te gaan binnen de interessante wereld van Supply Chain?”


"De rol van de Supply Chain Manager is steeds aan veranderingen onderhevig. Daarnaast worden er ook steeds meer eisen gesteld aan de afdeling Supply Chain. Elke schakel in de keten dient naadloos aan te sluiten op de volgende schakel. Als er één schakel faalt dan wordt de Supply Chain verstoord met alle negatieve effecten tot gevolg. Er wordt ook steeds vaker een beroep gedaan op de afdeling Supply Chain bij het verkrijgen van concurrentievoordeel. Dit betekent dat wij als specialisten gezien worden welke over de juiste marktkennis en een kwalitatief hoogwaardig leveranciers bestand dienen te beschikken. Om tot de gewenste resultaten te komen is het ook belangrijk om met de diverse stakeholders zowel intern als extern ( leveranciers), een goede relatie te onderhouden. Er ligt dus een grote verantwoordelijkheid op de afdeling Supply Chain en een professionele werkwijze vanzelfsprekend is. Dit maakt dat ik elke dag weer met veel plezier met mijn team aan het werk ga om deze uitdaging aan te gaan."

Mark ter Harmsel

Inventory Analyst

“De markt is sterk in beweging en daardoor word ik elke dag weer uitgedaagd."


"Als Inventory Analyst ben ik verantwoordelijk voor een optimale voorraadhoogte met een zo hoog mogelijk serviceniveau. Hierbij overleg ik veel met de afdeling Sales, waarbij salesinformatie, kostprijs, seriegrootte, voorraadhoogte en het verloop van de voorraad onderwerpen van gesprek zijn. Voor een van onze internationale klanten hebben wij complete kraanblokken op voorraad liggen in het buitenland. Ook het beheren van die voorraad behoort tot mijn taken. Door de gestroomlijnde processen binnen de supply chain en de input van sales zorgen we er samen voor dat de klant nooit misgrijpt. Als nieuwe collega heb ik een uitgebreid inwerkprogramma doorlopen, waarbij alle facetten van het bedrijf en de markt aan bod kwamen. Bij Ropeblock wordt eerst in jou als persoon geïnvesteerd, zodat je optimaal je werkt kunt doen."

René Wiltvank

Senior Buyer

“Meedenken en het tonen van initiatief wordt zeer op prijs gesteld."


"Als Senior Buyer ben ik verantwoordelijk voor het realiseren van de beste keuzes met betrekking tot de internationale leveranciersmarkt. Om de kwaliteit van deze leveranciers te waarborgen hebben we verschillende KPI’s geformuleerd, zodat ik van de juiste informatie wordt voorzien en zo kan monitoren en bijsturen. Verder heb ik dagelijks contact met onze leveranciers en bezoek ik deze met regelmaat. Uiteindelijk draait het toch om het persoonlijke contact om goede relatie op te kunnen bouwen. Daarnaast ben ik een belangrijke ‘sparringpartner’ voor de afdeling Sales. Bij complexe projecten ondersteun ik hen op het gebied van leveranciersselectie, zodat er een zo interessant mogelijke offerte richting de klant uitgebracht kan worden. Ropeblock is een sociaal en dynamisch bedrijf en zeer prettig om de werken. Er heerst een prettige en familiare werksfeer. Directe lijnen met als motto samenwerking. Er is veel ruimte en er zijn voldoende middelen voor persoonlijke ontwikkeling. Meedenken en initiatief tonen wordt zeer op prijs gesteld. In deze functie ben je de spil in het bedrijf."

Verantwoordelijkheden

Regie voeren over een kwalitatief hoogwaardige leverancierskolom met als doel de voortbrengingsketen van de organisatie zo optimaal mogelijk te faciliteren.

Zorgdragen voor kennisoverdracht van nieuwe leveranciers bij collega’s op de afdeling Supply Chain.

Beheren van de leverancierskolom die het voortbrengingsproces van de organisatie waarborgt.

Bijsturen leveranciersportfolio in lijn met de (toekomstige behoeften) van de organisatie.

Door het uitvoeren van leveranciersbeoordelingen toets je de leveranciersprestaties op belangrijke parameters.

Het afsluiten van raamcontracten met zo hoog mogelijke servicegraad, zonder dat de relatie onder druk komt te staan.

Het onderhandelen met leveranciers over kwaliteit, prijs, levertijd en leveringsvoorwaarden om zo te komen tot een optimaal inkoopcontract.

Functie-eisen

  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau richting WTB of vergelijkbaar, aangevuld met Nevi 1 en bij voorkeur Nevi 2.
  • Je hebt relevante werkervaring en bent bij voorkeur werkzaam in technische (handels)omgeving en hebt affiniteit met techniek richting WTB.  Kennis van supply chain processen is een must.
  • Je hebt vergaande kennis van en ervaring met het werken met ERP-systemen
  • Goede beheersing van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal 
Picture

Arbeidsvoorwaarden

Ropeblock is een bedrijf met een informele bedrijfscultuur. Samenwerken, meedenken en meewerken aan nieuwe oplossingen zijn belangrijk. Eigen initiatief wordt gewaardeerd en continu gestimuleerd, met volop mogelijkheden jezelf te ontplooien. Zij zijn trots op hun fijne werksfeer en de uitdaging die het werk biedt.

Ropeblock biedt marktconforme arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de zwaarte van de functie en jouw ervaring. Daarnaast investeren zij in je persoonlijke groei, zodat je op de juiste manier met  de organisatie meegroeit. Ropeblock valt onder de cao Metalektro.

Picture
Picture

Over Ropeblock

Ropeblock is expert in het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige componenten voor de hijs- en staalkabel- industrie. Een thuis voor (technische) specialisten die samen met haar leveranciers en klanten efficiënte en innovatieve producten realiseert. Zij is een zelfstandige onderneming en een internationale speler van formaat in een niche markt (in de segmenten Cargo Handling – Maritiem; Offshore; Construction; Dredging en Rigging). De focus voor de komende jaren ligt op verdere internationale groei, waarbij kwaliteit, efficiency en innovatie hoog in het vaandel staan.

Picture
Picture

Neem contact op

We horen graag van je.

Bas Hudepohl

Bas Hudepohl

+316 2072 7046

ropeblock@qsxl.com