Ropeblock B.V.
Technisch Inkoper

Oldenzaal, Nederland

Jouw uitdaging

Als Technisch Inkoper bij Ropeblock ben je in nauwe samenwerking met collega’s verantwoordelijk voor de operationele inkoop en draag je actief bij aan het verder professionaliseren en standaardiseren van het inkoopproces binnen deze unieke organisatie. 

In deze rol vertaal jij je visie naar een inkoopplan gericht op continuïteit in de toestroom van materialen en halffabricaten. Hierin zorg je voor risicospreiding en een juiste balans in prijs, kwaliteit en levertijd. Je sluit raamcontracten af en onderhoudt duurzame relaties met belangrijke spelers in de toeleveringsketen.

Als Technisch inkoper rapporteer je aan de Supply Chain Manager.

Verantwoordelijkheden

Het inkopen van onderdelen, bewerkingen, uitbestedingen tegen de juiste prijs, kwaliteit en levertijd

Overzicht houden tussen de diversiteit aan activiteiten

Feeling houden met de ontwikkelingen en prestaties in de keten, beoordelen van het prijspeil

Bijsturen leveranciers portfolio in lijn met de (toekomstige behoeften) van de organisatie

Door het uitvoeren van leveranciersbeoordelingen toets je de leveranciersprestaties op belangrijke parameters.

Kostprijscalculaties maken

Ondersteunen van collega’s op de afdeling Supply chain in het op de juiste manier inzetten van de leveranciers keten

Afdeling Supply Chain

De supply chain afdeling verzorgt de gehele externe ketenplanning voor de productie en bewerking van de (half) fabricaten. Ropeblock begeeft zich in een dynamische wereld, waarin ze de kennis over materialen, bewerkingen, maakbaarheid en logistiek bundelen en binnen de diversiteit aan belangen de juiste keuzes moeten maken om afspraken na te komen. Er worden strategische keuzes gemaakt over leveranciersportfolio en leverancier development en ze borgen de afspraken door middel van vendor rating.

Samen met de afdelingen Commercie, Engineering en Kwaliteit werken we aan klanttevredenheid en productontwikkeling. Bij de supply afdeling komen alle procedures en systemen voor een goede planning, orderverwerking en inkoop samen. Zij sturen het gehele voortbrengingsproces aan vanuit hun verantwoordelijkheid de afspraken met onze klanten over levertijd, productkwaliteit en kostprijs waar te kunnen maken.

Picture

Functie-eisen

Je bent proactief, klantgericht en resultaatgericht. Om het juiste resultaat te behalen bezit je overtuigingskracht en ben je een goede onderhandelaar. Je durft kritisch te zijn naar je collega’s en je voelt je prettig binnen een technische organisatie. Vind je het daarnaast belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen in een dynamische omgeving? Dan komen we graag met jou in contact! 

Aanvullende eisen:

• Je hebt een afgeronde HBO opleiding in de techniek (bij voorkeur werktuigbouwkunde of technische bedrijfskunde) aangevuld met een Nevi 2 opleiding of vergelijkbaar en hebt de nodige jaren ervaring in een praktische omgeving in de metaalindustrie met een complexe internationale toeleveringsketen. 

• Je hebt supply chain kennis en bent bekend met het uitbesteden van productie op het gebied van gesneden plaat, verspanen, lassen, smeden en gieten, inclusief bekendheid met de nodige kwaliteitseisen en normen.

• Omdat Ropeblock in een internationale omgeving werkt is een goede beheersing van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal gewenst.

Picture

Arbeidsvoorwaarden

Ropeblock is een bedrijf met een informele bedrijfscultuur. Samenwerken, meedenken en meewerken aan nieuwe oplossingen zijn belangrijk. Eigen initiatief wordt gewaardeerd en continu gestimuleerd, met volop mogelijkheden jezelf te ontplooien. Zij zijn trots op hun fijne werksfeer en de uitdaging die het werk biedt.

Ropeblock biedt marktconforme arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de zwaarte van de functie en jouw ervaring. Daarnaast investeren zij in je persoonlijke groei, zodat je op de juiste manier met  de organisatie meegroeit. Ropeblock valt onder de cao Metalektro.

Picture

Collega`s

Erik Bax

Strategic Sourcing Manager / Project Manager

"Binnen Ropeblock ben ik verantwoordelijk voor onze inkoopactiviteiten buiten Europa, waarbij veel afstemming met de Supply Chain afdeling plaatsvindt".


"Ook vanuit mijn rol als applicatiebeheerder van ons ERP systeem van Epicor, ben ik nauw betrokken bij de ontwikkelingen op deze afdeling. Bij Ropeblock is de Supply Chain afdeling de regisseur van het gehele voortbrengingsproces, van zowel wat buiten de deur plaatsvindt (uitbestedingen) evenals de productie binnen onze muren. Hiervoor is niet alleen kennis nodig van logistieke ketenprocessen, maar ook kennis van productietechnieken (verspanen, lassen, gieten, smeden, etc.) en technische kennis over onze producten. Al met al een uitdagende functie voor een veelzijdig persoon die het leuk vindt om in een ambitieuze en pragmatische organisatie te werken".

Tom Nijmeijer

Production Manager

"Als Production Manager ben ik verantwoordelijk voor de productie en logistiek binnen Ropeblock. Dit gaat van Inkomende goederen tot facturatie aan klanten".


"Onze productie kenmerkt zich door een hoge mate van vakmanschap en flexibiliteit. Doordat het aanbod aan producten meer divers is geworden en er steeds hogere eisen aan kwaliteit, doorlooptijd en leverbetrouwbaarheid worden gesteld is er veel afstemming nodig tussen de aanvoer van delen en de verwerking. De productie van Ropeblock bestaat uit assemblage. Dat betekent dat een groot deel van de producteigenschappen zoals maatvoering, kwaliteit en afwerking buiten de deur wordt bepaald. Er vindt veelvuldig afstemming plaats tussen Productie en Supply Chain. Uiteraard is het belangrijkste punt de tijdige beschikbaarheid van onderdelen. Daarnaast is ook de productieplanning een afstemming tussen Productie en Supply. Door gebruik te maken van de aanwezige kennis in productie en de ervaringen met het verwerken van de onderdelen, levert productie ook een belangrijke bijdrage aan het op niveau houden en verbeteren van de kwaliteit van onderdelen en leveranciers. "

Edwin Schröer

Manager Engineering & Development

"Ropeblock levert eigen producten c.q. oplossingen voor de hijs- en staalkabelindustrie. Al deze producten worden geëngineerd op de afdeling Engineering".


"Engineering is daarbij een veelomvattende term: er worden niet alleen berekeningen uitgevoerd en tekeningen gemaakt, maar er wordt ook uitvoerig nagedacht over het maakproces. Gaan we gieten of smeden, of misschien een lassamenstelling maken? Bij de grotere producten moet bepaald worden hoe en waar het samengebouwd gaat worden (i.v.m. grote afmetingen en/of gewichten). Op de afdeling is gedegen kennis aanwezig van al deze processen en wordt voortdurend gewerkt aan het onderhouden en aanvullen van die kennis. Het spreekt voor zich dat er daarbij een zeer nauwe samenwerking bestaat tussen de afdelingen Engineering en Supply. Maar ook met Sales, Productie en QA/QC bestaat een nauwe samenwerking, waarbij de eisen/wensen van onze klanten worden vertaald naar fysieke producten".

Over Ropeblock

Ropeblock is expert in het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige componenten voor de hijs- en staalkabel- industrie. Een thuis voor (technische) specialisten die samen met haar leveranciers en klanten efficiënte en innovatieve  producten realiseert. Zij is een zelfstandige onderneming en een internationale speler van formaat in een niche markt (in de segmenten Cargo Handling – Maritiem; Offshore; Construction; Dredging en Rigging).  De focus voor  de komende jaren ligt op verdere internationale groei, waarbij  kwaliteit, efficiency en innovatie hoog in het vaandel staan.

Picture
Picture

Neem contact op

We horen graag van je.

Bas Hudepohl

Bas Hudepohl

+316 2072 7046

ropeblock@qsxl.com