Opening media image

Heerema

Senior Marine Engineer

Leiden

Dat Heerema zichzelf stevig op de kaart heeft gezet in de markt voor renewables, blijkt uit het feit dat we onlangs drie grote windprojecten hebben gewonnen. We kijken ernaar uit om met deze mooie projecten aan de slag te gaan en zo ons steentje bij te dragen aan de energietransitie.

Samen met 17 directe collega’s draag jij daar als Senior Marine Engineer aan bij. Je krijgt de verantwoordelijkheid over meerdere projecten of een complexere scope binnen 1 project. Met hydrostatische en hydrodynamische analyses, gecombineerd met evaluaties op basis van de omgevingscondities, positioneringsmogelijkheden en installatiebeperkingen, leg je on- en offshore de basis voor een schone, efficiënte en veilige uitvoering van deze projecten.

Dagelijkse activiteiten

De verantwoordelijkheid dragen over meerdere projecten of je hebt een complexere scope binnen 1 project;

Zelfstandig meerdere projecten uitvoeren met de daarbij horende adviesvaardigheden;

Het uitvoeren van hydrostatische en hydrodynamische analyses, zoals transportanalyses en lift-, launch- en upendanalyses;

Uitvoeren van motion response analyses;

Het uitvoeren van offshore workability analyses op basis van de offshore milieugegevens, scheepscapaciteiten en de installatiebeperkingen;

Verder ontwikkelen binnen discipline gerelateerde werkprocessen, diverse software programma`s, richtlijnen en standaarden.

De afdeling

Als Senior Marine Engineer ondersteun je op het gebied van productontwikkeling, inhoudelijke studies, aanbestedingen en commerciële projecten. In deze rol werk je voor de afdeling Strategie & Technologie of voor een van de Business Units; Wind, Decommissioning of Transport & Installation.

In een internationaal team werk je aan pittige technische vraagstukken, met verantwoordelijkheid vanaf dag 1. Je krijgt de ruimte om de marine engineering discipline en het bedrijf je eigen te maken, terugkoppeling te ontvangen door zelf offshore te gaan en de verdieping te zoeken. Zo kun je je tot een echte specialist ontwikkelen of een solide basis leggen voor je carrière in een van de andere afdelingen.

Picture

Wij zoeken

Je kijkt met een open blik, nieuwsgierigheid en de nodige creativiteit naar complexe opdrachten en je wordt enthousiast als je daar oplossingen voor mag uitpuzzelen. Je deelt onze instelling dat alles mogelijk is! Jouw overtuiging dat je samen meer kunt dan alleen en je heldere manier van communiceren zorgen voor het beste resultaat. Daarnaast heb je:

  • Een opleiding op minimaal hbo-niveau, zoals Marine technologie, Civiele techniek, Werktuigbouwkunde, Lucht- en ruimtevaarttechniek of vergelijkbaar;
  • 5-8 jaar werkervaring als Marine Engineer of Hydromechanical Engineer binnen de Offshore industrie;
  • De mogelijkheid gehad om offshore te zijn geweest;
  • Ervaring met grote technische projecten;
  • Sterke voorkeur voor automatisering met behulp van Matlab of Python, is een eis;
  • Uitstekende kennis van Engels.
Picture

Wij bieden

Persoonlijke ontwikkeling

Bij HMC zetten we jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Dat is verankerd in de manier waarop we met elkaar omgaan. In de manier waarop collega's elkaar uitdagen om het beste in elkaar boven te brengen. Het is typerend voor de cultuur van Heerema. Wanneer jij initiatief toont kun je rekenen op alle support. Training on-the-job, mentorschap, functionele en technische training op maat, of deelname aan speciale programma's om jezelf te kunnen ontwikkelen;

Goede arbeidsvoorwaarden

Een marktconform salaris, 8% vakantiegeld en een 13e maandloon. Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een bonusregeling, een pensioenregeling en verschillende verzekeringen;

Voldoende vakantiedagen

30 jaarlijkse vakantiedagen;

Centraal gelegen kantoor

Een centraal gelegen kantoor met goede bereikbaarheid, parkeermogelijkheid en fitnessfaciliteiten.

Heerema Marine Contractors

Pioniersgeest en ingenieuze oplossingen

Heerema Marine Contractors (HMC) is marktleider in het transport, installatie en ontmantelen van offshore-constructies. Je kan hierbij denken aan vaste en drijvende constructies, Subsea pijpleidingen en andere infrastructuur in (on)diep en ultradiep water. Voor de uitvoering van projecten beschikt HMC over de grootste kraanschepen ter wereld: de Thialf, Balder en Aegir. Daarnaast omvat de HMC-vloot een scala aan materieel, zoals sleepboten, pontons en offshore hei-materieel en powerpacks.

We installeren steeds verder uit de kust, in alsmaar dieper water en in uitzonderlijke omstandigheden. Steeds weer sta je voor nieuwe uitdagingen die vragen om pioniersgeest en ingenieuze oplossingen. Je kunt dus een buitengewoon werkterrein verwachten bij HMC.

Picture

Het is onze missie om ieder project veilig, op tijd en binnen budget op te leveren. We blijven daarbij altijd trouw aan onze cultuur. De reputatie die we in vijftig jaar tijd hebben opgebouwd zetten we nooit op het spel.

Mensenwerk

We lopen voorop in ons vakgebied. We stellen de norm. Dat doen we met elkaar. Met ervaren en gedreven mensen die nauw samenwerken en volop innoveren, in slagvaardige projectteams. Vijftig jaar lang bouwen we al aan onze reputatie, en ook dat is mensenwerk geweest. HMC staat bekend als een unieke werkgever binnen de offshore industrie. Mensen zijn cruciaal in onze visie. We willen de beste zijn in ons vakgebied. Een beeld van HMC dat breed erkenning vindt in de markt, en waar we trots op kunnen zijn.

Picture

Het bedrijfsklimaat dicteert dat we ons werk goed plannen, en volgens plan te werk gaan. We zoeken in mensen dan ook vakkennis, discipline, creativiteit en flexibiliteit.

Grote uitdagingen en grote mogelijkheden

Wij streven ernaar de beste mensen aan ons te binden. Wanneer jij bij HMC komt werken doen we er alles aan om je gemotiveerd te houden. De ervaring en expertise die jij meebrengt en bij HMC verder uitbouwt zijn voor ons van onschatbare waarde. Onze projecten zijn kapitaalintensief, grootschalig en complex. Ze vragen om specialistische kennis en innovatiekracht. Wil jij je toegevoegde waarde laten zien op het brede werkterrein van offshore industrie? Dan heb je daarvoor binnen Heerema Marine Contractors alle mogelijkheden.

Picture