Opening media image

Damsté advocaten - notarissen

Advocaat-medewerker Bestuursrecht

Enschede

Advocaat-medewerker Bestuursrecht

Ons team bestuursrecht is op zoek naar een nieuwe collega. Heb je je universitaire opleiding Nederlands recht afgerond en eventueel de advocatenstage (bijna) afgerond, dan maken we graag kennis met jou.

Wat ga jij doen?

Je gaat onderdeel uitmaken van onze sectie Vastgoed en Overheid en werkt vanuit Enschede. 6 ervaren advocaten, 3 advocaat-stagiairs, 2 juridisch medewerkers en een wetenschappelijke medewerker sparren en werken samen, ook buiten onze eigen sectie. Je krijgt van ons alle ruimte om je verder te ontwikkelen in je vakgebied.

We werken vooral voor overheden, maar natuurlijk doen ook bedrijven regelmatig een beroep op onze kennis. Met je collega’s adviseer en procedeer je op het gebied van het bestuursrecht. De nadruk ligt daarbij op het omgevingsrecht en andere delen van het bestuursrecht waarmee gemeenten en bedrijven veel te maken hebben.

Picture

Wat zit er bij Damsté toch in het water?

Als je al een aantal jaren op rij als beste werkgever in je branche uit de bus komt, is er natuurlijk wel iets bijzonders aan de hand.

Waar dat precies aan ligt, is niet zo eenvoudig te verklaren. Is het onze professionaliteit, zijn het de fijne collega’s of de leuke uitjes die we organiseren? Of is het misschien de ideale plek waar we gevestigd zijn: Enschede, een bruisende stad midden in het prachtige Twentse groen.

Wat het ook is, wij werken elke dag met veel plezier voor onze opdrachtgevers. Overheden, bedrijfsleven en ook particulieren weten de weg te vinden naar ons kantoor in Enschede. Voor elk juridisch vraagstuk, groot of klein, hebben wij het juiste antwoord.

Picture

Enkele Collega's

Ronald Blom

Advocaat

De praktijkgroep Aanbestedingsrecht is een hecht team en werkt in een open en informele sfeer nauw samen met elkaar. Het beste voor de klant staat voorop binnen het team.


Binnen de sectie Vastgoed en Overheid van Damsté houd ik mij samen met twee collega’s bezig met Europees en Nederlands aanbestedingsrecht. Mijn werkzaamheden bestaan uit het adviseren en begeleiden van aanbestedende diensten en inschrijvers, het opstellen en toetsen van aanbestedingsdocumenten en het voeren van gerechtelijke procedures over aanbestedingen. De praktijkgroep Aanbestedingsrecht is een hecht team en werkt in een open en informele sfeer nauw samen met elkaar. Het beste voor de klant staat voorop binnen het team. Het werk is uitdagend en inspirerend door de veelal juridisch complexe vraagstukken die opdrachtgevers zoals gemeenten bij Damsté neerleggen. Wonen en werken in Twente is een plezier.

Isandra Dunhof

Advocaat

Wij hebben veel leuke, ook vaak jonge collega’s. Het contact met elkaar is heel plezierig en informeel, ook buiten de secties om.


Als een van de advocaten van de sectie Vastgoed en Overheid houd ik me vooral bezig met bouwrecht en huurrecht en vastgoed algemeen. Het gaat daarbij dan om het civiele recht. Dat doe ik al ruim 30 jaar. Voor het bestuursrecht heb ik gelukkig een aantal andere slimme collega’s. We werken in veel zaken samen zowel binnen de groep civiel als ook met de bestuursrechtadvocaten, want vaak zijn er raakvlakken. Wij hebben veel leuke, ook vaak jonge collega’s. Het contact met elkaar is heel plezierig en informeel, ook buiten de secties om. Naast mijn werk als advocaat ben ik ook bestuursvoorzitter bij Damsté. Het zal niet verbazen dat ik na ruim 30 jaar het werken en wonen in ons heerlijke Twente een enorme plus vind. Je hebt hier wel de leuke en vaak ook grote zaken en toch ook de relatieve rust van een gebied buiten de Randstad.

Kim Schipper

Advocaat

De cultuur binnen Damsté is laagdrempelig. Wij zijn een echt Twents, nuchter kantoor. Bij iedereen kan je binnenlopen, van partner tot stagiair.


Bij Damsté houd ik mij met name bezig met het Europese en Nederlandse aanbestedingsrecht. Bij een aanbesteding dienen nauwgezet de regels uit de Aanbestedingswet gevolgd te worden. Hierbij adviseren wij aanbestedende diensten en marktpartijen. Naast het aanbestedingsrecht doe ik ook met regelmaat bouwrechtelijke en verbintenisrechtelijke zaken. Veelal is voor onze zaken een multidisciplinaire aanpak vereist. Dan werken we met collega’s met verschillende deskundigheden samen. Het is prettig dat nagenoeg ieder specialisme binnen ons kantoor vertegenwoordigd is.
De cultuur binnen Damsté is laagdrempelig. Wij zijn een echt Twents, nuchter kantoor. Bij iedereen kan je binnenlopen, van partner tot stagiair. Dit maakt Damsté wat mij betreft anders dan andere (grote) kantoren. Ik vind het altijd gezellig op kantoor en ervaar een prettige band met mijn collega’s. Ik zou al met al iedereen aanbevelen om bij Damsté te komen werken!

Dirk Sanderink

Advocaat

De collega’s bij Damsté zijn nuchter en deskundig en er is veel gezelligheid. Er heerst een open sfeer en we werken veel samen, vooral als het om complexere zaken gaat waarvoor meer deskundigheden nodig zijn.


Bij Damsté houd ik mij bezig met het bestuursrecht, waaronder het Europees bestuursrecht. Meestal adviseert ons team overheden of procederen we voor hen. Ook bedrijven staan we echter bij. De collega’s bij Damsté zijn nuchter en deskundig, maar er is ook gezelligheid. Er heerst een open sfeer en we werken veel samen, vooral als het om complexere zaken gaat waarvoor meer deskundigheden nodig zijn. Bij Damsté werken we aan interessante zaken in de mooie, groene omgeving van Twente.

Wie ben jij?

Een gedreven, ondernemende en vindingrijke collega met ten minste 2,5 jaar werkervaring als advocaat op het gebied van het bestuursrecht.

Verder moet je interesse of ervaring hebben in het omgevingsrecht en vragen op het gebied van de energietransitie uitdagend vinden.

Vanzelfsprekend heb je uitstekende communicatieve eigenschappen en een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Wat mag je van ons verwachten?

Kennisontwikkeling is één van de belangrijkste zaken bij ons. Damsté Opleidingen verzorgt de interne scholing en we geven lezingen aan (potentiële) cliënten. De prettige werksfeer, de goede begeleiding en de inhoudelijke uitdagingen zorgen ervoor dat veel collega’s elkaar al erg lang kennen en dat cliënten onze  kennis en authenticiteit weten te waarderen.

Ga je bij Damsté werken, dan ontvang je een salaris dat is afgestemd op je werkervaring, 27 vakantiedagen bij een volledige werkweek, een goede pensioenregeling en een mobiele telefoon van de zaak.

We houden van ons vak en om scherp te blijven geven we je ook de ruimte om afstand te nemen. De juiste balans tussen werk en privé houdt je fris en maakt je een betere advocaat of notaris.

Picture

Over Damsté

Damsté advocaten - notarissen is al meer dan 100 jaar geworteld in de regio Twente. Als een van de grootste kantoren in de regio adviseren we ondernemers, instellingen, overheden en particulieren en indien nodig procederen we tot op het hoogste niveau.

We doen dit met gedreven professionals. Professionals die landelijk bekend staan om hun hoge kennisniveau, grote betrokkenheid en ondernemerschap. Professionals die altijd het beste voor onze cliënten willen.

Damsté is een full service kantoor. Tot onze praktijkgebieden behoren onder andere aanbesteding en mededinging, arbeidsrecht, bestuursrecht, bewindvoering, bouw en vastgoed, cassatie en hoger beroep, erfrecht, familierecht, letselschade, notariaat, ondernemingsrecht en strafrecht.

Picture

Historie

Picture

Impressie Kantorendag 2019

Onze recruitment afdeling is actief aanwezig bij vele bijeenkomsten op diverse universiteiten. Een inmiddels populair evenement bij studenten van de universiteit is onze jaarlijkse kantorendag. Ook dit jaar was dit weer een groot succes.