Opening media image

Bilthoven Biologicals

Quality Engineer

Bilthoven, Nederland

Jouw uitdaging

Als Quality Engineer kom je te werken in een van onze plants waar we Polio produceren of hiervoor de voorbereiding of afwerking verzorgen. Je wordt verantwoordelijk voor de kwaliteit van de producties van onze vaccins. Door jouw aanwezigheid op de productievloer houdt jij continu een vinger aan de pols bij het productieproces. Je kan daardoor direct inspelen op het voorkomen en oplossen van deviaties.

We zoeken Quality Engineers op 2 niveaus. Zowel op junior niveau met meer begeleiding die zich eerst zal richten op de minor deviaties, als ook op senior niveau voor de major en kritische deviaties. Je hebt daarbij altijd de rol van spin in het web en werkt samen met andere afdelingen aan structurele oplossingen. Jij bent de belangrijke schakel tussen QA en productie.

Picture

Verantwoordelijkheden

Continue het productieproces monitort en bijstuurt wanneer afwijkingen dreigen te ontstaan

Onderzoeken waar deviaties ontstaan en zo nodig deviaties en CAPA’s opzetten

Zelfstandig opvolgen en oplossen van deze deviaties en CAPA’s en doorvoeren van verbeteringen

Samen met de Plantmanager en Compliance Officers monitoren van de voortgang

Begeleiden en coachen van de (Sr) Operators op het gebied van kwaliteit en Right First Time

Reviewen van Batch records en Protocollen

Picture
100

Miljoen doses vaccins per jaar

450

Medewerkers

50

% Kinderen wereldwijd gevaccineerd door de Cyrus Poonawalla Group

Enkele collega’s

Lendert Feunekes

Senior QE Viral Bulk Production

"Mijn naam is Lendert Feunekes en ik werk sinds 9 maanden bij BBio. Voordat ik solliciteerde vond ik BBio al een interessant bedrijf vanwege de producten die ze maken. Het is hun ambitie is om betaalbare vaccins te produceren en zo kinderen wereldwijd te beschermen. Inmiddels draag ik hier mijn steentje aan bij als quality engineer bij een plant waar polio vaccin wordt gemaakt. Erg inspirerend en motiverend om mee te helpen om polio de wereld uit de helpen. Het team in onze plant (er zijn verschillende plants binnen BBio) is erg hecht. Samen maken we het verschil! BBio is een bedrijf in beweging. Veel zaken zijn nog niet uitgekristalliseerd. Dat maakt het soms lastig omdat kaders ontbreken. Het geeft ook mogelijkheden om zelf invloed uit te oefenen. Er is ruimte om eigen ideeën uit te werken. Als quality engineer zie ik mezelf als de link tussen de productievloer en de afdeling Quality Assurance. Je moet duidelijk kunnen communiceren met verschillende functies en afdelingen binnen het bedrijf. Verder is het handig als je een speurneus bent. Bij afwijkingen in het productieproces wordt de oorzaak van het probleem achterhaald. Dit wordt in een rapport verwerkt dus ook hier is duidelijk communiceren van belang. Dit is mijn verhaal over hoe ik mijn functie zie. Ik haal energie uit de combinatie van de focus op productie en op kwaliteit. Jij ook? Wie weet kan ik jou dan binnenkort verwelkomen als nieuwe collega!"

Linda Luijer

QE Bacterial Bulk Production

"Ik heb gekozen om bij BBIo te gaan werken om persoonlijke redenen. Iemand verliezen aan de gevolgen van blaaskanker en wetende dat BBIO een instillatie heeft om patienten met blaaskanker te kunnen behandelen was voor mij de aanleiding om te solliciteren. Inmiddels vervul ik de functie van Quality Engineer bijna 1 jaar bij BBIO. Daarvoor heb ik zelf gewerkt in het productieproces. Dat maakt mijn functie nu als Quality Engineer des te leuker. Je weet hoe het werkt in de praktijk. Het leukste aan het werk vind ik dat je een schakel bent tussen de productievloer en QA. Alle aspecten rondom kwaliteit van het proces en product komen aan bod en is daardoor heel afwisselend en uitdagend. Elke afwijking kan een andere oorzaak hebben en door deze oorzaken weg te nemen kunnen we zorgen voor een robuust productie proces met een constante kwaliteit. Hoe mooi is het , om dat steentje bij te dragen binnen een jong en dynamisch team, om een produkt te maken dat mensen helpt."

Cindy Meinders

Senior QE Viral Bulk Production

"Het werk van een Quality Engineer vind ik veelzijdig en leerzaam. Je bent een brug tussen de mensen op de werkvloer en de kwaliteitssfunctionarissen. Hierdoor heb je veel afwisseling in de mensen die je spreekt en leer je veel over de processen. Voor mij was Quality Engineer een functie die ik nog niet eerder had gehad. Ik vond en vind het fijn dat de mensen bij BBio, ondanks dat het op elke afdeling wel druk is, toch tijd vrijmaken om je op weg te helpen of uitleg te geven als je daar om vraagt. Een van de taken is het doen van onderzoek naar de grondoorzaken van dingen die niet goed zijn gegaan, en vervolgens verbeteringen voorstellen en (laten) uitvoeren. En ook dit alles controleren en documenteren hoort bij de taken. Goed kunnen communiceren, snel kunnen schakelen en het overzicht en rust kunnen bewaren is voor mij wel belangrijk gebleken in deze functie. Elke dag is anders, en daardoor heb ik me nog geen moment verveeld."

Wij vragen

  • Een relevante opleiding en tenminste 2 jaar ervaring binnen farmacie en GMP
  • Een zeer sterk ontwikkeld kwaliteitsbewustzijn gecombineerd met projectmatige skills
  • Ervaring met het opzetten en afhandelen van Changes, CAPA’s en deviaties
  • Als persoon ben je communicatief vaardig en ben je een goede onderzoeker met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel
Picture

Wat wij jou bieden

Als Quality Engineer bij Bilthoven Biologicals kun je rekenen op een goed salaris. Je kunt kiezen voor een 36, 38 of 40 urige werkweek en je bouwt je pensioen op bij het gerenommeerde ABP. Minstens zo belangrijk: we zijn een bedrijf in de groei. Dat biedt mogelijkheden voor mensen met passie en ambitie, maar soms ook groeistuipen. Reken niet op een gespreid bed maar wel op de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien. Niet voor niets zeggen we dat het onze ambitie is om de kinderen in de wereld te beschermen met betaalbare vaccins.

Over Bilthoven Biologicals

BBio is een kleine multidisciplinaire organisatie waar gemotiveerde medewerkers zich inzetten voor kwalitatief goede en betaalbare vaccins met als doel het wereldwijd beschermen van kinderen tegen infectieziekten. Een goed voorbeeld daarvan is dat BBio en het Serum Institute of India in 2014 de prijs van de ‘Inactivated polio vaccine’ (IPV) drastisch verlaagd hebben om een bij te dragen aan het initiatief van Unicef en de WHO om eradicatie van Polio in 2018 te bereiken.

Picture
Picture

BBio is voortgekomen uit de privatisatie van het rijksvaccinatie programma van het RIVM. In 2012 is het bedrijf overgenomen door de eigenaar van het Serum Institute of India, ’s werelds grootste vaccin producent (bij 1 op de 2 gevaccineerde kinderen wereldwijd wordt een vaccin afkomstig van het Serum Institute gebruikt). Door deze unieke samenwerking is er een krachtige combinatie ontstaan van kennis, netwerk en faciliteiten, BBio in staat stellend om de productie te verveelvoudigd naar jaarlijks meer dan 100 miljoen doses vaccins. Klanttevredenheid staat hoog in het vaandel, er wordt gewerkt volgens een transparante planning en de producten worden tijdig geleverd volgens de overeengekomen kwaliteitseisen.

 
 

Neem contact op

We horen graag van je.

Mike Vermeulen

Mike Vermeulen

+31306340088

vermeulen@qsxl.com